Selecteer een pagina

Van afval naar een duurzaam geschenk

Een uniek verhaal

Droom je net als wij van een mooiere wereld. Een wereld waar duurzaamheid voorop staat en afval geschiedenis is? Kies dan voor ons duurzaam relatiegeschenk waar je niet alleen de wereld een beetje mooier maakt maar ook je relaties.

Want wist je dat mode is na olie de meest vervuilende industrie ter wereld. De textielindustrie gebruikt meer water dan welke andere industrie dan ook, afgezien van de landbouw. Alleen al in Europa belanden 640 miljoen spijkerbroeken op stortplaatsen of worden elk jaar verbrand.

Laten we dus recyclen tot een onderdeel van ons dagelijks leven maken! Want jouw bedrijf kan een verschil maken. Laat je medewerkers hun oude jeans of wollen trui inleveren en wij maken daar een duurzaam relatiegeschenk van. Een bijzonder relatiegeschenk met een uniek verhaal. Daar hebben je medewerkers het jaren later nog over.

Alleen al in Europa belanden jaarlijks 640 miljoen spijkerbroeken op stortplaatsen of worden verbrand.

Hoe wordt de sjaal gemaakt? 

Zo’n gerecyclede sjaal met een bijzonder verhaal ontstaat natuurlijk niet zomaar. Daar zit een heel proces achter en dat begint bij jou.  De kleding die jij wegbrengt naar de textielcontainer. Of de items die je in de “ton” bij jouw bedrijf hebt ingeleverd is de eerste stap.

Daarna wordt de kleding ingezameld en geperst tot balen. Ze worden dan naar een  recyclebedrijf in Gronau in Duitsland gestuurd.  Jouw jeans en de kleding van wol  wordt daar fijn gehakseld totdat een vezelbrei ontstaat.

In een klein stadje in Italië worden de jeansvezels dan opnieuw verwerkt tot garens. Deze gerecyclede denimgarens vormen de basis van jouw warme sjaal.

We beloven:

  • Blije medewerkers die trots zijn op hun kado
  • Een duurzame uniek gepersonaliseerd wintergeschenk tegen de scherpste prijs
  • Een vast aanspreekpunt en korte lijnen. Een update, inden gewenst van iedere gang in het proces
  • Levering op tijd
  • Transparantie van het proces

We bieden:

  • Grootste expertise op het gebied van duurzame mode en recycling
  • Levering op gewenste locatie
  • Eventueel distributie van het wintergeschenk/ relatiegeschenk